lokakuu 18 2013

ArtFlowYogan neitsytmatka

Jännitys kutkutteli mukavasti vatsassani, kun järjestelin joogamattoja Riihimäen taidemuseon amanuenssi Tanja Pääskysen kanssa museon aulan vastalakaistulle lattialle. Montakohan mattoa kannattaa levittää? Toivottavasti tulisi edes muutama kiinnostunut paikalle…

Ilo oli suuri, kun 15 joogia asettui matoille valmiina ArtFlowYogan neitsytmatkalle. Virittäytymiseen oli valittu Juha Mennan teospari Suuri aalto ja Se on hieno. Suuri aalto -veistos on paraatipaikalla museon aulassa ja kiinnittää vierailijan katseen heti. Se on koko seinän kokoinen puuveistos, kirjaimellisesti suuri aalto. Wow. Aalto on kuin jotain suurta, ennalta-arvaamatonta ja hallitsematonta kenen tahansa meistä elämässä. Miten kohtaat oman aaltosi? Annatko sen murskata sinut alleen vai nousetko aallonharjalle liitelemään? Räpiköitkö hädissäsi vastaan vai antaudutko virran vietäväksi ja annat sen kuljettaa kohti jotain uutta? Aallon edessä seisoo puuveistos pienestä pojasta, Se on hieno. Lapsen mieli on luonnostaan avoin ja utelias kaikkea uutta kohtaan. Tiedäthän. Aina saa olla kieltämässä rasavillejä kokeilemasta mitä uhkaraohkeampia kiipeily-yrityksiä. Aikuinen näkee heti mielessään katkenneita luita ja ambulansseja. Lapsi taas näkee mahdollisuuden nähdä kauemmas kuin ennen ja kurkottaa tähtiin. Voisimmeko me aikuiset antautua joskus unelman vietäväksi, vaikka järki varoittaa mahdollisesta (joskus jopa todennäköisestä) katastrofista? Ehkä ensi kerralla ostat sen lumoavan prinsessamekon kaappiin pölyttymään. Tai tanssit villisti pöydillä lempimusiikkisi tahtiin. Tai puhuttelet ihailemaasi ihmistä ruokakaupassa. Tai ehkä kokeilet uutta hihhuliliikuntaa paikkakuntasi taidemuseon aulassa.

Suuri-aalto Se-on-hieno Sivustakatsoja

Joogaharjoituksen ajaksi Poika joutui siirtymään sivustakatsojaksi flyygelin viereen.

Kiitos kaikille osallistuneille, että olitte mukana tekemässä omasta suuresta unelmastani totta! Nähdään ensi torstaina 24.10. klo 18 ja tervetuloa mukaan kaikki uudet kokeilijat!

Namaste,

Kirsi